Allt för dig som gillar bilar
RSS icon Home icon
 • Moderna bilar och dess funktioner

  Posted on november 16th, 2017 Brianne Nilsson No comments

  Det är en otrolig skillnad på de moderna bilar som idag rullar runt på våra vägar och de tidiga modeller som från första början såg världens ljus. Idag tänkte vi därför ta oss en liten titt på hur långt tekniken har kommit, även om vi självklart inte kommer att kunna ta upp exakt allt.

  WiFi

  Med dagens utbredda och kraftfulla nät så kanske det inte är så otroligt fantastiskt med en funktion som WiFi i bilen, men det finns ändå gånger som detta kan vara till stor nytta. Möjligheten att ständigt komma åt internet i bilen (så länge det inte finns några tekniska problem) är något som är oerhört praktiskt och smidigt, exempelvis när man är ute på en lång bilsemester. Den som kör behöver aldrig oroa sig om att gps:n inte ska ska fungera och den som sitter bredvid får möjlighet att syssla med något som får tiden att gå fortare under resans gång.

  Backkamera

  Backkameran är numera något som funnits tillgängligt i ett flertal år och en funktion som många bilisters funnit glädje i under åren som gott sedan dess lansering. För äldre personer med dåliga ryggar och nackar har denna innovation var extra värdefull, då man inte längre behöver vrida runt kroppen för att få bra vetskap om vad som befinner sig bakom bilen. Visst, de finns de som hävdar att backspeglar är fullt dugliga för ändamålet, men precis som inom allt annat så är vi människor olika varandra även när det kommer till bilkörning och därför så är alltså detta någonting som är oerhört värdefullt för väldigt många.

  Automatiska bromsar

  Det blir idag allt vanligare att nya bilmodeller är utrustade med något så praktiskt som automatiska bromsar. Med det menas inte att bilen alltid bromsar automatiskt precis när du själv vill att detta ska hända, men den gör så när något plötsligt inträffar i lägre farter som inte riskerar okontrollerbara och farliga sladdar. Det är med andra ord någonting som är perfekt vid stadskörning, där en bil plötsligt kan tvärbromsa eller en cyklist svänga ut mitt från ingenstans. Om några år räknar man till och med att alla standardbilar kommer vara utrustade med denna funktion, något som också är ett viktigt steg mot de självkörande bilar som förväntas bli tillgängliga för allmänheten någon gång i framtiden.