Allt för dig som gillar bilar
RSS icon Home icon
 • Jobba med bilar – mekaniker

  Posted on juni 29th, 2016 Brianne Nilsson No comments

  bilmekaniker_398105860Att starta en verkstad är en jätteuppgift som kommer ta mycket tid, engagemang och pengar. Men om man har passionen för att starta eget så kan det passa en perfekt. Man ska dock vara redo på vad som kommer om man vill starta eget, speciellt om man ska starta något som en verkstad.

  Utbildning

  Skaffa sig en utbildning är såklart det första steget mot att jobba som mekaniker. Utbildning för detta är något som ofta kallas för fordonsteknik och kan förbereda en för yrken som bilmekaniker, reparatör och lackerare.

  Erfarenhet

  Att ha erfarenhet som mekaniker är självklart väldigt viktigt om du vill starta en egen verkstad. Att jobba minst 5 år inom branschen innan du planerar att starta eget ger dig en bra grund i hur saker fungera plus alla kontakter du skapar underlättar mycket.

  Företagande

  Att veta hur man mekar med bilar tar dig bara en bit på vägen mot egenföretagare, självklart måste man också veta hur man som företag ska gå runt år efter år. Att gå en kurs i företagande kan kännas lite onödigt tycker nog somliga, men i slutändan är det nog guld värt.

  Utrustning

  Verktyg, maskiner och annan utrustning är  ett måste såklart om du vill starta en egen verkstad dock så väljer många att köpa upp en redan gammal verkstad med all utrustning man behöver redan eftersom det är mycket billigare men om man vill starta allt från grunden behöver man både verktyg och specialutrustning.

  Läge

  När man planerar att göra en ny verkstad ska man verkligen ordentligt tänka på vart den ska vara, vart är behovet nånstans? Att konkurrera med många små eller stora verkstäder som reparerar samma bilmärken som du är inte en optimal start. Försök istället hitta en plats som du inte behöver konkurrera om kunderna.