Allt för dig som gillar bilar
RSS icon Home icon
 • Få ihop till drömbilen

  Posted on maj 28th, 2015 Brianne Emmerich No comments

  Få ihop till drömbilen

  Vi bilälskare har alla vår egen favoritbil: kanske en veteranbil från tidiga James Bond-filmer, eller den senaste nytt som du såg i ett avsnitt av Top Gear?I vilket fall som helst kan det ta år att spara ihop till drömbilen, för oftast är det en drömbil i den mening att de är sanslöst dyra. Vi kan ge dig några knep som påskyndar processen, vissa mer extrema och andra mer långsiktigt tänkande.

  Samla mynt

  Låter tråkigt, vi vet. Men sätt som regel att aldrig betala med mynt, spara dem i en burk hemma. Detta är mer en långsiktig plan för att få lite extra klirr i bilkassan. Skriv en lapp på bruken så du alltid blir påmind om varför du inte ska ta några mynt när det krisar sig, eller när du behöver lite parkeringspengar.När du har några prylar som du ska rensa bort eller kasta, kan du alltid försöka sälja dem för bara några mynt. Någon kommer och hämtar ditt skräp och du har fler mynt, eller sedlar, att lägga i sparburken. Om du orkar hålla ut i några år kommer slutligen bruken vara så tung att du knappt kan lyfta den!

  Samla poäng

  Ett mer extremt sätt, men som kanske faller som handen i handsken hos vissa. Det går att samla poäng via olika belöningsprogram hos vissa företag. Dessa poäng går sedan att använda till olika ändamål, ibland får man bonusar eller så kan man välja saker ur företagets eget sortiment. Får man riktigt många poäng kan man ibland får välja saker fritt, eftersom det är god marknadsföring för företaget och gör en av deras lojala kunder nöjd samtidigt.Italienska pokerspelaren Dario Minieri använde sig av ett lojalitetsprogram för att köpa sin Cayman Porsche, hans egen drömbil. Han har ett sponsringsavtal med företaget Pokerstars och använde deras lojalitetsprogram för att samla poäng under sitt spelande. Till slut hade han så många poäng att han kunde lämna in dem för en sprillans ny bil.Apropå spel, är du en duktig pokerspelare kan du förstår försöka spela åt dig pengarna men här löper du även risk att förlora mycket sparpengar. Det är en chansning som kan ge väldigt bra utbetalning!

  Delta i tävlingar

  Så länge kostnaden för tävlingen bryter mot ditt sparande, varför inte försöka vinna en bil? Det behöver inte vara en bil du vill ha. Istället kan du sälja bilen du vinner och lägga pengarna på sparkontot tills du har råd med drömbilen.Det behöver inte ens vara en bil du vinner. Du kan vinna 50 000 kronor att shoppa för och försöka sälja priset till någon annan. Eller så går det kanske att göra ett likvärdigt byte där du får något som du kan sälja vidare för pengar, som du sedan kan spara. På Tävlingsguiden hittar du massor med tävlingar som du kan delta i. Oftast kostar det ju ingenting, förutom tid, att delta så skriv upp dig på så många som möjligt!

  Prioriteringar i vardagen

  Ännu ett lite mer långsiktig knep är att se över vad du lägger pengar på idag. Äter du nästan alla luncher ute? De brukar kosta runt 80 kronor. Det innebär att du betalar 400 kronor i månaden för luncher. Kanske är det bättre att ta med sig lunch hemifrån och på så sätt spara 1600 kronor eller mer varje månad?Det finns andra saker som du också kan dra ned på: resekostnader. Som bilälskare är det förstås ett väldigt tufft beslut att ta, men tänk på alla besparingar du kan göra om du väljer att pendla med lokaltrafiken istället? Lokaltrafiken kostar runt 1200 kronor i månaden om man pendlar fem dagar i veckan. Ser man till bilägandet, och tar med saker som värdeminskning och parkeringsplats, kan det enligt Swedbank kosta upp mot 6 000 kronor i månaden. Genom att leva utan bil i hopp om att köra din egna drömbil en dag, kan du spara 57 600 kronor om året!