Allt för dig som gillar bilar
RSS icon Home icon
 • Byt bilen mot elmoped istället

  Posted on maj 21st, 2021 Brianne Nilsson No comments

  En bil har många fördelar men dessutom även en hel del nackdelar. Om du endast behöver förflytta dig kortare sträckor kan det följaktligen vara bra att fundera på att byta ut bilen mot en elmoped.

  Fördelar med en elmoped

  Du behöver inte tänka på att tanka bilen, parkera i för små parkeringsrutor. Elmopeden är miljövänlig, nästan ljudlös, lätt och billig att använda. Du laddar din elmoped genom att ta in det laddbara batteriet för att ladda det. Du behöver således inte installera någon extra laddstolpe. Det är också möjligt att ladda batteriet även när det sitter kvar på mopeden. Med fulladdat batteri har du en körsträcka på upp till 60 kilometer. Vissa modeller har också plats för ett extra batteri, vilket fördubblar räckvidden. Mopeden behöver dessutom i princip ingen service och det är roligt att ta sig fram med den.

  Olika modeller

  Det finns idag många olika modeller av elmopeder. Dessutom har du möjligheten att välja mellan en mängd olika. Hastigheten som en elmoped får köras i är 45 km / timme, precis som för en vanlig EU-moped. De väger ca 65 kg. En elmoped klarar av att ta en last på ca 160 kg. Du kan kolla in dessa faktorer på nätet. Eftersom utbudet är så stort hittar du garanterat en elmoped som passar dig.