Allt för dig som gillar bilar
RSS icon Home icon
 • Bil och husdjur

  Posted on oktober 2nd, 2017 Brianne Nilsson No comments

  Det är mycket att tänka på när det kommer till bil och husdjur. Idag har vi därför valt att titta på några punkter som vi anser är av hög vikt, för att göra livet enklare för både dig och ditt husdjur under kommande bilfärder.

  Vid krock

  Vad man än har för husdjur i bilen så är det lätt att det kan uppstå tråkigheter vid en eventuell krock. Katter och hundar, som hör till de allra vanligaste husdjuren, kan skada båda sig själva och de människor som sitter i bilen svårt, om de finns med i bilen utan att de är fastspända på något vis. Vår rekommendation är att använda dig av någon form av sele eller bur för att säkerställa allas säkerhet. En lös och tung hund som slungas runt i bilen är ingenting som någon vill vara med om, allra minst din fyrfota vän! Hos Häromi hittar du vad du behöver för att utrusta bilen på rätt sätt, något som inte är en dag för tidigt om det skulle vara så att det är någonting som saknas i just din bil.

  Överhettning

  De allra flesta bör ha vetskap om att det kan bli väldigt väldigt varmt i en bil, helst under sommarhalvåret när solen vanligtvis kan ligga på som allra värst. Av denna anledning så bör man tänka på hur man placerar sitt fordon då det parkeras, samt att man alltid bör se till så att husdjuret får frisk luft, antingen genom ett AC-system eller genom att lämna rutorna på glänt. Det kan även vara bra att tillhandahålla någon källa till dricksvatten, om husdjuret helt enkelt behöver fylla på vätskenivån.

  Regelbundna pauser

  Vissa bilresor tenderar att vara långa, helst under en varm sommarsemester. Av denna anledning så är det bra att planera in regelbundna stopp under resan där husdjuret får en chans att komma ut ur bilen och röra på sig ett slag. Du vet säkert själv hur segt det kan vara att sitta i en bil en hel dag och för ett husdjur så är det ingen skillnad! Vår rekommendation är att stanna på väl utvalda Circle K stationer om det är så att du är ute på en svensk roadtrip, då de har god spridning över landet och dessutom erbjuder allt ifrån rastmöjligheter till påfyllning av vatten och andra förnödenheter.