• Stora bilträffar

  Posted on oktober 31st, 2014 admin No comments

  Det finns flera stora bilträffar och tävlingar runt om i världen som man kan delta i även om man inte har egen veteranbil eller är professionell förare. Istället är det träffar är proffs och amatörer kan träffas och dela med sitt av sitt största intresse. 

  Power Big Meet i Västerås

  Raggarträff, träff med veteranbilar, bilentusiastmöte… det finns flera beteckningar på den här händelsen. Det är den största bilträffen i världen, faktiskt och här kan man hitta veteranbilar från hela världen samt ett helg gäng med härliga karaktärer. Power Big Meet började 1978 och sker alltid utomhus på sommaren. Det finns plats för alla och mycket folk kommer dit utan bil och vill bara titta runt på vad de andra visar upp.

  Det brukar finnas campingplats där man kan tälta eller ställa husvagnen. Under de tre-fyra dagarna som träffen pågår finns det även shower och marknader att ta del av.

  Dakarrallyt

  Dags att dra till Sydamerika och testa bilen till gränsen. Den här tävlingen är till för amatörer och proffs så alla kan delta. Det gäller bara att ta sig till en annan kontinent. Här testar man bilen och sina egna gränser genom varierande terräng och får samtidigt ha väldigt roligt med de andra tävlande. Man har flera pit stops under tävlingen och det finns även supportfordon med som kan tillhandahålla verktyg och reservdelar ifall bilen skulle få problem.

  Gumball 3000

  Ännu en årlig tävling vars tävlingssträcka alltid förändras. Det har blivit mer en festresa än något annat. Många kändisar från Hollywood brukar delta med sina superbilar. Men även om det är superbilarna och kändisarna som är i mediafokuset så deltar även andra. Ett företag som alltid är med är Betsafe som har sitt eget Gumball team. Och självklart får man följa med som amatör också. Spöka ut din gamla Volvo och följ efter de andra med stil och var redo att festa loss under hela resan.