• Öka säkerheten i bilen

  Posted on juli 23rd, 2015 admin No comments

  2251377-car-security

  Under sommarmånaderna och semestern är det många som är ute och reser. I samband med detta ökar också antalet trafikolyckor på våra svenska vägar. Men genom att vara medveten och eftertänksam kan man undvika de värsta fällorna. Kom till exempel ihåg att ta det lugnt.

  Varför stressa – du är ju ändå på semester. Så sänk hastigheten något och genast minskar risken för olyckor markant. Tänk också på att packa bilen korrekt. Även om man har mycket packning bör man se till att man har fri sikt åt alla håll och att alla speglar kan användas. Skymd sikt är en av de största olycksorsakerna under sommarhalvåret. Surra också packningen ordentligt så att den inte far omkring och orsakar ytterligare skador om olyckan väl skulle vara framme.

  Extra utrustning till bilen

  Man kan enkelt förbättra både sina egna och bilens säkerhetsförutsättningar. Genom att köpa till tekniska hjälpmedel och annan utrustning kan man underlätta för sig själv. Körningen blir på så sätt enklare och säkrare och man slipper fundera alltför mycket på säkerheten under körningen. Det kan vara så enkelt som att installera en backkamera eller investera i ett handsfreesystem till telefonen. På nätet finns det många sajter som specialiserat sig på att sälja extra delar till alla typer av fordon. Med några få knapptryck kan den extra utrustning som din bil kräver för att säkerställa en högre körsäkerhet vara på väg hem till dig. Hos experter som till exempel personalen på Maskinhandel kan man få tips och råd och hitta produkter av högsta kvalitet.

  Att köra på vintervägar

  Vintertid finns en del andra saker att tänka på när man är ute och kör. Först och främst bör man ta det lugnt, se till att ha god tid på sig så att man kan anpassa hastighet och körning efter väglaget. Ha också i åtanke att det kan vara olika halt på olika vägstycken. På broar och viadukter och på mycket skuggiga platser kan det ofta vara extra halt. Så ta ingenting för givet utan se till att alltid vara uppmärksam på vägbanan. Aftonbladet skriver mer om säkerhetstänk på vintervägar här.