• Enkla reparationer som du kan göra själv

    Posted on mars 10th, 2015 admin No comments

    Att välja att serva sin bil själv innebär många sparade tusenlappar. Att lämna in bilen på verkstad går sällan helt smärtfritt och kostar allt som oftast en mer än ansenlig summa pengar.

    Kan man istället själv underhålla och serva sin bil så sparar man pengar samtidigt som man ser till att bilen får en mycket längre livslängd. Med hyggliga mekanikerkunskaper, reservdelar från internet och protokollet från den utförda bilbesiktningen kommer man lång väg.

    På Internet hittar du många sajter som kan hjälpa dig att kunna utföra din hemmaservice. Här finns alla tänkbara sorters verktyg, olika typer av belysningar för din bil och alla sorters elektroniska lösningar. Något som är en viktig extrautrustning, och som alla bilägare borde investera i är ett larm. Detta är ett väldigt enkelt sätt att se till att din bil är säker och samtidigt undvika stöld och skadegörelse. Hos många sajter hittar du en stor mängd högteknologiska larm och avancerad övervakningsutrustning som du själv kan installera.

    Åtgärder som du själv kan utföra, med enkla medel och minimal tidsåtgång innefattar bland annat oljebyte, byte av oljefilter, byte av luftfilter och kupéfilter. Se också till att göra visuell besiktning av din bil. Ta en testtur och ägna extra uppmärksamhet åt hur bilen låter och beter sig i olika situationer. Ofta kan man upptäcka små fel som är lätta att åtgärda direkt, Se till att alla strålkastare fungerar, att alla lampor lyser och blinkers fungerar korrekt. Det kan tyckas vara små obetydliga saker men det är sådant som kan leda till en underkänd besiktning. Teknikens värld tipsar om massa åtgärder som du själv kan vidta för att hålla din bil i gott skick.